Olägligt uppehåll för Tottenham

Tottenham har börjat hitta formen ordentligt och fullständigt utklassade Manchester United på Old Trafford. De har tidigare visat att de kan göra många mål men resultaten har sviktat något. Men med 13 mål på de två senaste matcherna och bara 3 insläppta säger en hel del om vilket momentum klubben befinner sig i.

mr green bästa oddsen natons league casivo se
Dålig timing för landslagsuppehåll

Redan innan matchen mot Manchester United på söndagen var José Mourinho tydlig med att han gärna ser att Englands förbundskapten, Gareth Southgate inte spelar Harry Kane för mycket i den kommande samlingen för det engelska landslaget. Det handlar om ett intensivt spelschema med tre matcher på bara sex dagar. Tidigare i säsongen så har Heung Min Son redan missat en match pga skada och det är just Kane och Son som är den drivande kraften för Spurs lag. Laget har bara förlorat en match i Premier League denna säsongen och det mot det formstarka Everton som har överraskat alla och är obesegrade efter fyra matcher.

Speltips Nations League, England – Belgien 11/10:

  • Båda lagen gör mål till 1.75
  • Över 2,5 mål i matchen till 1.98
  • England vinner och båda lagen gör mål till 5.50

Två sidor på myntet

Självklart förstår vi att Mourinho inte vill riskera sin stora stjärnas hälsa och Southgate är såklart väldigt mån om att Harry Kane inte ska bli skadad även han. Men det känns orimligt att England skulle sätta Kane på bänken eller till och med på läktaren när han är landslagets stora målskytt och stjärna på precis som han är för klubblaget. Det har skickats kommentarer fram och tillbaka mellan Southgate och Mourinho på ett sätt som känns lite dagisnivå. Känslan är dock att Kane kommer att få vila minst en match i landslaget och det är träningsmatchen mot Wales. För lagets och han egen skull så är det viktigare att ha med honom i matcherna som verkligen gäller något. Vinner England de två matcherna i Nations League så gå de upp på förstaplats och kommer att ha allt i egna händer inför avslutningen.

Kommer formen hålla i sig?

Efter det snöpliga oavgjorda resultatet mot Newcastle så har Tottenham visat sig väldigt starka. De slog ut Chelsea ur ligacupen och krossade sedan Maccabi Haifa i Europa League-kvalet. Efter det så kom då den spektakulära vinsten mot Manchester United. Det ska bli väldigt intressant att se hur det kommer att se ut om två veckor när Premier League är tillbaka och ett bortamöte mot formstarka West Ham väntar. Hittills är säsongen helt uppochner med skrällar och chockresultat om vartannat. För oss som tittar hoppas vi att det fortsätter var jämnt i ligan och att målfesten håller i sig. Hur det slutar vet vi först i Maj, nu ser vi bara till att njuta av fantastisk fotboll.