Speltips 17/7: Sverige – Portugal 

Sverige spelar sin tredje match i gruppspelet i Europamästerskapet under söndagen. Efter ett oavgjort resultat mot de regerande mästarna och seger mot Schweiz så är det mycket som talar för att Sverige går vidare till kvartsfinal.

Sverige går in som stora favoriter

Sverige är en av turneringens stora favoriter så det är inte konstigt att favoritskapet ligger hos de svenska tjejerna när de möter ett ganska uddlöst Portugal. Portugal som fick ett frikort in i turneringen när Ryssland portades ute av UEFA.

Ser vi på tidigare matcher i turneringen och främst matchen mot de regerande mästarna Nederländerna så kunde vi se Sverige kvalitet tydlig. Det skapades väldigt mycket chanser av den svenska offensiven och det kunde helt klart ha slutat med seger. Marginalerna var inte riktigt på Sveriges sida och Nederländerna kunde kvittera tidigt i den andra halvleken. Detta efter att Jonna Andersson gjort Sveriges ledningsmål i mitten på första halvleken.

I matchen mot Schweiz fick Sverige inte det alls att fungera, med det sagt så var det en rättvis seger med 2-1 men det satt längre in än vad någon förväntade sig. Bennisons mål i slutet var ett väldigt vackert långskott som satt i krysset.

Portugal överraskade mot Schweiz

Portugal öppnade turneringen mot Schweiz, ett Schweiz som många trodde skulle ta tre ganska enkla poäng. Inget ont mot Portugal men de har inte samma kvalitet i laget som flera av de stora nationerna inom damfotbollen. Det ska dock sägas att de har utvecklats något oerhört de sista åren och är verkligen på frammarsch.

Matchen mot Schweiz slutade 2-2 och de fick en livsviktig poäng. Det blev sedan förlust mot Nederländerna vilket var ganska väntat men Portugal stod upp bra och de hade flera chanser att kvittera på slutet i matchen som slutatde 3-2 till Nederländerna. Kan de plocka en trea mot Sverige så har de fortfarande möjlighet att ta sig vidare så brist på motivation finns inte. Det kommer bli en tuff match för Portugal dock då Sverige har ett väldigt mycket starkare lag.

Dagens speltips från Casivo

Vi tror att Sverige tar detta ganska enkelt och kommer ta sig vidare till kvartsfinalerna utan problem. Att Sverige vinner och att båda lagen gör mål i matchen spelas till fina 3.20 hos Betsson.