Speltips 9/10: Arsenal – Liverpool

David
David /
Speltips 9/10: Arsenal – Liverpool

Arsenal har startat säsongen utmärkt och toppar just nu Premier League med en poäng före Manchester City. Det har sett väldigt annorlunda ut för Liverpool i början av säsongen, som har problem med att ta segrar. Läs vidare för vår analys med tillhörande speltips

Arsenal ser pånyttfödda ut

Med ett flertal nya spelare i laget så ser Arsenal ut som ett helt annat lag jämfört med förra säsongen. Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko och William Saliba är några av namnen som verkligen har gjort skillnad. Saliba som har varit Arsenalspelare sedan 2019 men varit utlånad har kommit tillbaka med en enorm trygghet och känns som en riktig klassspelare bredvid Gabriel i backlinjen. Jesus visste vi var en bra striker men det är tydligt att han är så mycket mer än en målgörare. Han pressar, går ner i plan och ger understöd och springer oerhört mycket för att hjälpa laget. 

I övrigt så har tränare Artetas fotbollsfilosofi börjat ta fasta och spelarna vet vad som ska göras på planen. Med bara en förlust på de inledande 8 matcherna så är det den bästa starten för Arsenal i ligan på många år. Kan de slå Liverpool? Det ska vi försöka ta reda på i denna artikeln.

Liverpool lyckas inte hålla tätt

Liverpool har varit ett av de absolut bästa lagen i världen de sista 5-6 åren. De har visat det genom att vinna både Premier League och Champions League. Denna säsongen är det dock något som har hänt. De har läckt bakåt och inte lyckats skapa så mycket chanser framåt som vi är vana vid. Salah, en av de mest färgstarka spelarna i Premier League har sett lite trött ut och Virgil Van Dijk har inte sett lika skarp ut i försvaret som vanligt. 

Vi har dock sett Liverpool blixtra till vid tillfällen och vi vet att de besitter en otrolig klass när spelet väl klaffar. De lyckades vinna ganska enkelt mot Ranger i Champions League i veckan vilket kan ge laget en boost inför mötet med Arsenal på söndag. Kan de även få igång målskyttet hos den nya anfallaren Darwin Nunes så kommer Liverpool att vara med och slåss uppe i toppen i år igen. 

Dagens speltips från Casivo

Arsenal är knappa favoriter och står just nu i 2.50 mot Liverpools 2.60 vilket känns helt rimligt med tanke på hur formen ser ut i dagsläget. Jag tycker precis som oddsen säger att detta är en match som kan gå precis hur som helst. Liverpool har helt klart övertaget mot Arsenal de sista åren och Arsenal har haft väldiga problem med Liverpools presspel.

Jag vågar inte gå på något spel där vi ska utse någon segrare utan kommer istället gå på en dubbel. Hörnspel och mål. Arsenal skapar väldigt mycket hörnor varje match och Liverpool likaså.

  • Så över 9 hörnor i matchen och att båda lagen gör mål känns riktigt bra till fina 2.61 hos Hajper.