Speltips Final CL: Manchester City – Chelsea

Det är dags för säsongens största match. Det gäller såklart Champions League-finalen mellan Manchester City och Chelsea. Den helengelska finalen avgörs på Estádio do Dragão i Porto. Ska favoriten Manchester City klara pressen eller kommer Chelsea att ta andra raka segern mot City?

bethard odds bonus vid registrering casivo se

De engelska mästarna går för dubbeln

Manchester City tog hem titeln komfortabelt i Premier League och har kunnat fokusera stenhårt på Champions League-finalen. Detta genom att vila spelare i slutet på ligaspelet. De kommer sedermera till finalen med en utvilad trupp som kommer att vara redo för en riktigt tuff match.

City startade säsongen ganska så svajigt men allt eftersom säsongen gick så kom de upp i den kvalitet som vi vet de besitter. De går in i finalen som ganska stora rättmätiga favoriter och ska ha stora möjligheter att ta hem titeln.

Finalen blir Sergio Kun Agueros sista match i City-tröjan och det vore väl ett magiskt avslut på en lång karriär i den blå tröjan, att få höja Champions League-trofén det sista han gör. I den avslutande Premier League-matchen fick Aguero hoppa in och stänkte snabbt in två baljor i Citys kross mot Everton. Formen hos lagen kan man dock ifrågasätta. Visst, titeln var redan hemma men det finns mer att önska än de två förlusterna och två vinsterna på de fyra senaste. I tillägg så har Chelsea vunnit de två senaste matcher mot laget. Först i FA-cupens semifinal och sedan på Stamford Bridge i PL.

Chelsea är underdogs

Trots att Chelsea vunnit två raka mot Pep Guardiolas mannar så går man in i matchen som underdogs. Nog finns det skäl för det, Chelsea säsong har inte varit den starkaste. Det var först efter laget bytte tränare som skeppet vände. Lampard fick sparken och Tuchel kom in och det har betytt väldigt mycket. Chelsea har stundtals sett fantastiska ut, några missräkningar har det funnits men i det stora hela så har Thomas Tuchel verkligen satt sin prägel på laget.

En spelare som verkligen har höjt sig är Antonio Rüdiger, försvaren fick mycket skit under den första hälften av säsongen men har på senare tid sett ut som en prime time Maldini. En anna spelare som många hade väldigt stora förväntningar på i början på säsongen är Kai Havertz. Han har gått från klarhet till klarhet, funkar hans spel så funkar Chelsea spel. Kan Chelsea dessutom få Kanté spelklar så kan de absolut ha en chans mot City även om de är underdogs.

Casivos speltips:

Vi tror att Manchester City vinner denna matchen, dock inte helt utan trubbel. Chelsea är väldigt bra i sina omställningar och kan definitivt straffa ett högt liggande City-försvar. Här kommer våra speltips med bästa oddsen hos Bethard där nya spelare dessutom kan ta del av en välkomstbonus:

  • Manchester City att vinna till 1.83 odds
  • Båda lagen att göra mål till 1.95 odds
  • Över 2,5 mål i matchen till 2.25 odds