Speltips: Man City – Man United 6/3

David
David /
Speltips: Man City – Man United 6/3

Det vankas Manchesterderby! En match som betyder otroligt mycket för båda lagen men av två helt olika anledningar. City behöver vinna för att behålla avståndet mot Liverpool och United behöver vinna för att ha möjligheten att nå topp 4.

Manchester City under press

Citys avstånd ner till Liverpool är krympt till ynka tre poäng. Efter chockförlusten mot Tottenham stod laget för en medioker insats mot Everton och kom med nöd och näppe därifrån med en 1-0 seger. Detta samtidigt som Liverpool öser på i full fart i strax bakom och tar trepoängare efter trepoängare.

I veckan tog City en väntad seger mot Peterborough i FA-cupen med 2-0 utan att ta ut sig överhuvudtaget. Nu väntar dock tuffare motstånd på Etihad och ett derby är alltid ett derby.

United har svårt att hitta rätt

Det är ganska förvånande att United med den trupp de besitter inte kan spela mer stabilt. De blandar bra resultat med otroligt undermåliga resultat. De fick med sig 1-1 borta mot Atletico Madrid, de förtjänade inte det resultatet. De spelade sedan mot Watford hemma på Old Trafford förra helgen och där slutade matchen 0-0 och det kunde ha slutat precis hur som helst. Båda lagen skapade en del chanser men laget blev utbuat då Watford är ett lag i botten av tabellen som de såklart måste vinna mot i kampen om topp 4.

Ronaldo och co har svårt att skapa mycket framåt. En ljuspunkt är Anthony Elanga, den svenske 19-åringen har visat stor talang på sistone och har tagit en startplats framför Marcus Rashford pga det. Att de ska ta poäng borta på Etihad Stadium har jag dock svårt att se.

Dagens speltips från Casivo

Jag tror Manchester City vinner detta men som vi nämnde tidigare så är ett derby alltid ett derby och vad som helst kan hända. United har gjort mål i 8 av sina 10 senaste matcher. Detta gör att jag spelar på att båda lagen gör mål till oddset 1.85. Jag hoppas på att det kan bli en målrik historia så jag väljer även att lägga en liten peng på över 3.0 mål asian handicap i matchen till oddset 1.95

Lycka till!