Speltips: Norge – Sverige 13/6

David
David /
Speltips: Norge – Sverige 13/6

Sverige förlorade mot Norge på hemmaplan bara för drygt en vecka sedan. Det är nu dags för returmöte på Ullevål Stadion och Sverige är ute efter revansch! I denna artikel kan du läsa vår analys och speltips för mötet mellan Sverige och Norge i Nations League. 

Norge hade tur men förtjänade poäng

I den senaste matchen lagen emellan så lyckades Norge få med sig en väldigt billig straff i första halvleken. Som många säger verkligen borde tagits bort av VAR. Det engelska domarteamet valde dock att ge straffen och Haaland var säker som vanligt med sitt avslut. Efter det första målet var det Sverige som styrde matchen och hade ett högt bollinnehav. Tyvärr så var det väldigt trångt i Norges försvar så det skapades inte speciellt många chanser.

I den andra halvleken efter fin period så misslyckas Sverige med en rensning och Haaland får en gratischans som han enkelt skjuter in bakom Robin Olsen. Sverige lyckades göra ett tröstmål i slutet på matchen som slutade 1-2. Kul för Elanga att göra sitt första mål för landslaget dock. Förhoppningsvis kommer vi att få se många fler framöver.

Sveriges defensiv är skakig

Vi har stora skadebekymmer i det Svenska landslaget just nu. Starfeldt, Lindelöf, Milosevic och Olsson i backlinjen och man märker även tydligt att Albin Ekdal är bort på mittfältet. Nu måste Janne Andersson testa nya spelare vilket såklart inte är det ultimata för ett derby mot Norge. Vilka som kommer att starta matchen i backlinjen återstår att se. Förutom den felaktiga straffen och den misslyckade rensningen så stod Sverige upp ganska bra mot Norge. Kan Kulusevski, Isak och Elanga bara få till anfallsspelet så ska detta kunna gå vägen.

Dagens speltips från Casivo:

Jag tror på ett revanschsuget Sverige! Norge spelade inte superbra i det första mötet och Sverige kommer att komma väldigt hungriga till matchen. Jag kommer även att lägga ett spel på en målrik match. Ni hittar samtliga spel nedan.

  • Sverige vinner matchen – Odds: 3.75
  • Över 2,5 mål i matchen – Odds: 2.15

Oddsen är hämtade hos spelbolaget Hajper som dessutom bjuder på en av Sveriges bästa bonusar just nu.