Speltips: Tottenham – West Ham 20/3

David
David /
Speltips: Tottenham – West Ham 20/3

Dejan Kulusevski har tagit Premier League med storm och spelat fantastiskt bra sedan han debuterade för Tottenham. Om Kulusevski spelat stabilt så kan man dessvärre inte riktigt säga samma sak om hans Tottenham, de blandar och ger men är fortfarande med i striden om Champions League-platserna.

Tottenham kan överraska alla lag

Det är en märkligt säsong för Spurs, de blandar galna prestationer med bottennapp. De vinner borta mot serieledarna Manchester City för att sedan förlora mot bottenlaget Burnley. Och så har det sett ut nästan under hela säsongen. En av anledningarna kan vara att Tottenham helst spelar på snabba omställningar, där är det galet skickliga. Med Son och Kane tillsammans med Kulusevski är de blixtsnabba på att hota bakom motståndarnas backlinje. När de då möter lågt spelande försvar och måste föra spelet själva så blir det inte lika bra flow i spelet.

Ser vi på matchen mot Manchester City så var detta uppenbart. Manchester City hade över 70% bollinnehav, hade 21 avslut jämfört med Tottenhams 6 avslut. Trots detta vann alltså Tottenham med 3-2. De var kliniska i kontringarna och spelade en perfekt match mot ett så bra lag som Manchester City. Ser vi då på matchen efter när de mötte Burnley så var det ombytta roller. Tottenham hade 66% bollinnehav men lyckades inte bryta ner ett hårt jobbande Burnleyförsvar och förlorade matchen med 1-0. Med detta i åtanke så blir matchen mot West Ham väldigt intressant.

West Ham är numera ett topp 6-lag

Man kan inte undgå att vara imponerad av jobbet som David Moyes har gjort i detta West Ham. Efter att han blev sparkad av Manchester United och misslyckades i Real Sociedad och en kort sejour i Sunderland var det inte många som trodde Moyes skulle komma tillbaka i en situation i Premier League som denna. West Ham startade säsongen otroligt starkt, de vann matcher om vartannat och var med i toppen under de första 10 omgångarna.

De hade en liten dipp under sen höst/tidig vinter men har börjat hitta tillbaka till formen nu under våren. I den senaste matchen vann de mot Aston Villa som har sett pånyttfödda ut under nya coachen Steven Gerrard. De har vunnit mot lag som Chelsea och Liverpool denna säsongen och det säger en hel del om hur starka de faktiskt är. Om de kommer att klara att nå topp 4? nej, det tror jag inte. Det är för tight om platserna men en plats i Europa League ska absolut kunna vara möjligt vilket såklart är en fjäder i hatten för Moyes.

Dagens Speltips från Casivo

Ett återkommande tema för Tottenham denna säsongen är att deras matcher ofta betyder målkalas. Så tror jag att det kommer att bli även i denna matchen.

  • Spelet över 2,5 mål i matchen känns givet till oddset 1.71 hos Hajper.
  • Jag kommer även att spela BLGM och Över 2,5 till oddset 2.05, även det hos Hajper.

Lycka till!