UEFA eEURO 2020

Har du hört talas om UEFA eEURO 2020? Inte? I denna artikel kommer vi berätta mer om vad eEURO 2020 eller eEM 2020 är.

Ja, Vad är då eEURO? Enkelt förklarat kan man säga att eEURO 2020 är den virtuella motsvarigheten till EM i fotboll. Spelet är digitalt och sker online via Playstation 4. Under vintern har de nationella förbunden fått nominera sina e-landslag och dragningen för kvalet som äger rum under perioden 9-30 mars skedde i januari.

betta på esport unibet casivo se

Hur ser upplägget ut för eEuro 2020?

Upplägget är det samma som i EM, lagen har delats in i 10 grupper. I varje grupp spelar länderna två matcher mot övriga länder i samma grupp. Poängen från alla matcher läggs sedan i en grupptabell. Alla gruppvinnare är direktkvalificerade till den slutliga turneringen.

Det spelas en ”play- off” turnering mellan den 4:e och 11:e maj för att bestämma övriga lag som går till vidare i turneringen.

Sverige spelar i Grupp I tillsammans med: San Marino, Malta, Danmark, Nederländerna och Irland.

Finalen och vinsterna

16 länder kommer slutligen delas in i grupper om fyra länder. De två bästa från varje grupp går vidare fram till kvartsfinalen. Gruppmatcherna spelas två mot två, där bäst av en vinner.

I själva knockout scenen kommer det spelas en blandning av en mot en och två mot två matcher. Upplägget där är bäst av tre. I själva finalen är upplägget bäst av fem.

Priserna:

  • Kvartsfinalisterna delar på en miljon kronor
  • Av denna miljon går 400 000  till vinnarna
  • Vinnarna får även biljetter till EM 2021 finalen

Du kan följa eEURO 2020 på UEFA eSports Twitch-kanal eller på deras YouTube-kanal.

Vilka andra eSporter finns det?

Är du mer av en klassisk eEsports person kan vi rekommendera dagens Counter Strike GO ESL PRO League möten kl 13:20, 17:00 och 21:00. Grymma odds på detta hittar du hos UNIBET.