Mega Millions-spelare vinner rekord-jackpott på 1,58 miljarder dollar

David Isaksson
David Isaksson /
Mega Millions-spelare vinner rekord-jackpott på 1,58 miljarder dollar

Mega Millions Consortium meddelar att en lott som såldes i Florida lyckades träffa högsta priset under spelets dragning den 8 augusti. En sjuk Mega Millions-dragning värd 1,58 miljarder dollar som med dagens kurs motsvarar 17 330 704 000,00 svenska kronor.

De vinnande numren från dragningen var 13, 19, 20, 32 och 33, med det gyllene Mega Ball-numret 14. Utöver jackpottvinnaren blev det även 43,7 miljoner vinnare på alla andra prisnivåer.

En historisk vinst

Jackpotten har satt ett nytt rekord för Mega Millions vinster där den tidigare största jackpotten låg på 1,537 miljarder dollar som vanns av en enda biljett som såldes i South Carolina i oktober 2018.

Just denna Mega Million-jackpott vinst rankas som den tredje högsta vinsten i amerikansk historia där spelet Powerball innehar båda första platserna för de högsta lotto vinsterna. Den högsta vinsten fortfarande på 2,04 miljarder dollar som vanns förra november av en spelare i Kalifornien och den näst hösta jackpottvinsten ligger på 1,586 miljarder dollar som vanns i januari 2016 av tre biljetter som såldes i Kalifornien, Florida och Tennessee.

Var såldes den hösta lotto vinsten

Vinnarlotten såldes i en Publix-mataffär vid 630 Atlantic Boulevard i Neptune Beach, Florida. Vinnaren kommer att behöva välja mellan den annuitiserade 1,58 miljarder dollar vinsten som betalas ut under 30 år eller ett engångs kontantalternativ på cirka 783,3 miljoner dollar. Det eftersom vinsten är baserat på en 30-årig annuitetsutbetalning. Om vinnaren väljer det fulla värdet av jackpotten är annuiteten baserad på en portfölj av obligationer som stöds av den amerikanska skattkammaren. Vad hade du valt?

En skattefri vinst

Inte nog med att vinnaren från tisdagskvällen övervann oddsen på en på 302,5 miljoner att vinna jackpotten, hade de även turen att ha köpt lotten i Florida, där vinsterna är skattefria. Om lotten hade köpts i Georgia skulle delstatens 5,75% skatt ha minskat kontantalternativet med 45 miljoner dollar.

Var kan man spela på lotto med jackpott online i Sverige?

Lottoland är det ultimata spelbolaget för alla lottentusiaster i Sverige. Här hittar du ett brett urval av lotterier att spela online. Oavsett om du är ute efter att spela på Mega Millions, Powerball eller lotterier som EuroMillions eller Vikinglotto, så går det att spela online på Lottoland.

Klicka på knappen nedan för att registrera dig på Lottoland idag. Vem vet, nästa Mega Millions-jackpottvinnare kan vara du!