Speltips: Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers 18/5

David Isaksson
David Isaksson /
Speltips: Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers 18/5

Det är dags för den efterlängtade finalen av Europa League. Det är två överraskningar från årets turnering som är final. Alla blickar kommer att vara riktade mot Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla på onsdagskvällen.

Rangers har överraskat oss alla

Det var inte många som trodde att Glasgow Rangers skulle ta sig till Europa League-final efter att Malmö FF slagit ut dom ut Champions League-kvalet. men nu står dom där, efter att ha vunnit väldigt många matcher där de stått som underdogs enligt oddsen. Och man måste säga att det är en otrolig bedrift att de nu är där de är. Med James Tavernier som Rangers bästa målskytt under slutspelet har de en riktigt intressant spelare som överraskande nog spelar högerback men trots det öst in mål. Sju mål på 13 matcher är ett otroligt fint facit, däribland 3 mål mot Dortmund på två matcher. Ska det bli ytterligare mål för den offensiva högerbacken även i finalen?

Vände underläge till seger

Både i kvartsfinalen och i semifinalen vände Rangers matcherna på hemmaplan efter att ha förlorat på bortaplan både mot Braga och Emil Forsbergs RB Leipzig. Det visar på otroligt stark moral och vilja. De är känt väldigt starka på hemmaplan så det ska bli intressant att se hur de agerar på neutral mark.

Frankfurt är offensivt väldigt starka

“Full fart framåt” är ett något som passar strålande in på detta flärdiga och trevliga Eintracht Frankfurt-laget. De har med sina snabba omställningar och skicklighet berövat många skickliga lag för att ta sig till final. Seger mot Betis i åttondelsfinalen, seger mot Barcelona i kvartsfinalen, för att sedan skicka ut West Ham i semifinalen.

I ligan har det gått väldigt motsatt där laget inte har fått till det alls som man hoppats och hamnade på en 11:e plats i Bundesliga. Med bara 45 mål gjorda på 34 matcher så går det knappast att hamna på en högre position. Jämför då det med 19 mål i Europa League på bara 12 matcher. Hur det ska gå i finalen som väntar ska bli otroligt kul att se.

Frankfurt har varit i två finaler tidigare, den första 1960 mot Real Madrid förlorade man mot Real Madrid, i den andra, 1980 vann laget över två matcher mot Mönchegladbach. Ska de kunna ta hem titeln igen efter 42 års väntan?

Dagens Speltips från Casivo

Glasgow Rangers är inne i ett bra stim, trots att det tappade titeln till ärkerivalen Celtic. Frågan är om det räcker, Frankfurt kommer att vara en riktigt tuff nöt att knäcka och min känsla är att Frankfurt kommer att vinna matchen. Det som flera lag tidigare erfarit är de har underskattat Rangers. Det kommer inte Frankfurt att göra och jag vill ändå säga att Frankfurt har ett bättre lag än Rangers.

Jag spelar två spel:

  • Frankfurt vinner matchen till oddset 2.40
  • Över 2,5 mål i matchen till oddset 1.90

Båda spelen lägger jag hos Hajper som just nu erbjuder ett riskfritt spel på upp till 500 kr, utan omsättningskrav. Lycka till!