Betta på Eurovision 2022 – Guide

David Isaksson
David Isaksson /
Betta på Eurovision 2022 – Guide

Eurovision Song Contest 2022 närmar sig med stormsteg och vi vet vem vår favorit är, vet du vilket bidrag du gillar mest? Eurovision song contest är tror det eller ej en av de största musikeventen i världen som folk gillar att betta på. Och numera är det inte bara vi européer som deltar i denna stora musikfest. Tro det eller ej så det även bidrag från andra delar av världen som också får en chans att vinna Eurovision Song Contest.

I denna artikel berättar vi: Var du kan betta på Eurovision 2022, Vilka bidrag som är favorittippade och Sveriges Chanser i årets upplaga av Eurovison Song Contest.

När pågår Eurovision Song Contest 2022?

Årets Eurovison Song Contest pågår från den 10:e Maj till och med den 14:e Maj då det är storfinal i Turin. Detta blir den 66:e upplagan av musikfesten. Det är 35 länder utöver the big five som måste kvala in sig i semifinalen den 10:e och 12:e Maj.

Många förändringar i årets Eurovision

Det är många saker som redan har skett som har påverkat vilka som deltar i årets ESC, bland annat:

  • Ryssland medverka på grund av invasionen av Ukraina.
  • Vitryssland får inte heller delta.
  • Det Ukrainska bidraget är utbytt på grund av diverse politiska regler i Ukraina.

Men det är flera nya regler som gäller inför årets ESC så som:

  • I årets upplaga får man ha en förinspelad bakgrundskör/musik.

Sveriges Chanser i Eurovision 2022

Cornelia Jacobs med låten Hold Me Closer är Sveriges bidrag till ESC och hon kvalar i Semifinalgrupp 2. Om vi tittar på vad oddsen säger om årets deltagare så tros Cornelia Jacobs ligga i topp tre favorittippade bidrag. Cornelia är favorittippad att vinna sin semifinal alltså Semifinal 2. Där oddsen just nu är 1.40 och närmast ligger Polen med 5.50 i odds.

Favorittippade Bidrag Eurovision 2022

LandOdds
1. Ukraina1.85
2. Italien4.50
3. Sverige7.00
4. Storbritannien12.00
5. Spanien19.00
6. Grekland29.00

I år toppar Ukrainas bidrag alla oddslistor i världen. Inte nödvändigtvis på grund av bidraget i sig. Vi tror att det till stor del beror på att Ukraina väntas få riktigt många sympatiröster från samtliga länder. Bäst odds hittar du just nu på Betway.

För att betta på EurovisioN på Betway:

  1. Registrera dig på Betway
  2. Klicka dig vidare till Sport fliken
  3. Klicka på Specialspel
  4. Välj Eurovision