Speltips 22/10: Chelsea – Manchester United

David Isaksson
David Isaksson /
Speltips 22/10: Chelsea – Manchester United

Det är ett formstarkt Manchester United som reser ner till huvudstaden på lördag för att möta ett något sargat Chelsea. Manchester United är bara en poäng efter Chelsea just nu och kan ta sig in bland topp 4 vid seger. Läs vidare för vår analys och speltips med bästa oddsen.

United har kommit tillbaka starkt efter en svag inledning

United var utskrattade i början på säsongen där de började med två raka förluster och låg på sista plats efter 3 omgångar. Nu har Erik Ten Haag fått i ordning på laget bättre än vad många förväntat sig. I matchen i onsdags mot Tottenham spelade de sin bästa match för säsongen mot ett lag som har varit erkänt starka defensivt och som varit stabilt på tredje plats i ligan. 

United pressade Tottenham från första minuten och det funkade precis så som Erik Ten Haag hoppades på. Tottenham tvingades spela med lågt försvarsspel och lyckades inte skapa några farliga målchanser. Kan Manchester United hålla detta spelet uppe så kommer det helt klart ha chans på en topp 4-placering. Problemen de har haft har kommit på bortaplan. Nu är det Chelsea på Stamford Bridge som gäller, kan de ta tre nya poäng?

Chelsea spelar bra i perioder

Det är svårt att sätta fingret på hur Chelsea spelar denna säsongen. Det har såklart varit ganska turbulent i klubben med sparkad tränare, ny tränare och ny ägare. Det är såklart så att nya tränaren Graham Potter behöver tid på sig för att sätta sin prägel på spelet och hitta sin formation på laget. Men det har sätt ganska bra ut i vissa matcher. I matchen mot Aston Villa förra helgen såg det väldigt bra ut även om Villa lyckades skapa några riktigt bra chanser. Matchen slutade med seger för Chelsea med 2-0 och det är alltid skönt att hålla nollan och ta tre poäng. 

Under onsdagskvällen i matchen borta mot Brentford så var det jämnare än vad det borde vara. Brentfords Ivan Toney var riktigt nära att göra 1-0 till hemmalaget men en fantastisk parad av Kepa i Chelseamålet räddade nederlag. Framåt skapade inte Chelsea tillräckligt för att vara Chelsea, de är bättre än så. Det är dock en väldig skillnad när de spelar på Stamford Bridge där de är mer offensiva och publiken forcerar laget framåt. 

Dagens speltips från Casivo

Detta är en otroligt viktig match för båda lagen, det vinnande laget kommer att sitta på fjärdeplats i tabellen. Detta kommer att bli en ganska ful match och de gula korten kommer med stor sannolikhet att hagla. Vi väljer att köra en dubbel på över 4,5 kort och över 7,5 hörnor i matchen till det fina oddset 2.35 hos LeoVegas