Bettingtips: Nations League – Sverige – Frankrike

David Isaksson
David Isaksson /
Bettingtips: Nations League –  Sverige – Frankrike

Innan de stora ligorna drar igång igen så har det Svenska herrlandslaget samlats för två matcher i Nations League. Det är inga blåbärsnationer som står för motståndet i denna samlingen när de regerande Världsmästarna Frankrike och de regerande Europamästare Portugal kommer på besök till Friends Arena.

Ett coronadrabbat Frankrike

De regerande världsmästare har varit i storform de senaste åren och har en perfekt mix av några av världens bästa talanger tillsammans med erfarna världsstjärnor. Den senaste veckan har laget dock försvagats något när ett flertal spelare tvingats till karantän efter att ha testats positivt för Covid-19. Det är i dagsläget tre spelare som kommer att missa matchen mot Sverige, Paul Pogba, Tanguy Ndombélé och målvakten Steve Mandanda.

Det största avbräcket från denna trio är Paul Pogba som vanligtvis är en startspelare på Frankrike mittfält.

Målfarliga på hemmaplan

Sverige har gjort mål i 11 av sina 12 senaste matcher på Friends Arena och den trenden tror vi kommer att hålla i sig. Med Alexander Isak och Dejan Kulusevski som våra unga, snabba och lovande stjärnskott i offensiven finns det gott om utrymme för kontringar. För vi måste ändå vara ärliga och inse att Frankrike är laget som kommer att ha merparten av bollinnehavet. De kommer också med största sannolikhet att göra minst ett mål i matchen.

  • Sverige är målfarliga på hemmaplan
  • Det kommer att finnas ytor för kontringar
  • Frankrike kommer att äga matchen och göra minst ett mål
campobet basta oddsen nations league casivo se

Speltips 1

Båda lagen gör mål till 1.98 i odds hos CampoBet

Speltips 2

Båda lagen gör mål och över 2.5 mål i matchen till oddset 2.65 hos CampoBet

Sverige har stått upp bra mot Frankrike

När vi ser på laguppställningarna på förhand så är det inget snack om att Frankrike är väldigt mycket bättre än Sverige. Det finns en anledning till att dom vann finalen mot Kroatien i Moskva 2018. Men med det sagt så ska Sverige aldrig underskattas, vi har en historia att ställa till det för de stora nationerna och de senaste mötena med Frankrike är verkligen ett bevis på det. Senaste Sverige mötte Frankrike var i VM-kvalet inför VM 2018. Sverige förlorade första mötet med 2-1, det efter att Emil Forsberg skjutit in ett noll med en vacker frispark. Tyvärr vände Frankrike till ledning 2-1 bara 11 minuter efteråt. I returmötet på Friends Arena däremot så var det Sverige som vann med 2-1 efter mål av Durmaz och Toivonen.

Slutsatsen är att man ska aldrig säga aldrig. Sverige har inte var så här ihopspelade på många år och och fotboll är en lagsport.