Premier League Speltips 6/8: Crystal Palace – Arsenal

David Isaksson
David Isaksson /
Premier League Speltips 6/8: Crystal Palace – Arsenal

Premier League är tillbaka och först ut är Crystal Palace och Arsenal som gör upp på fredag kväll. Arsenal har sett väldigt bra ut under försäsongen men har de senaste åren haft väldigt svårt för just Crystal Palace på Selhurst Park. Det blir en intressant öppningsmatch i år.

Arsenal har värvat många bra spelare

Efter förra säsongens kollaps under slutet av säsongen när Arsenal tappade fjärdeplatsen till Tottenham så har Mikel Arteta och sportchefen Edu gått hårt ut i transferfönstret. Oleksandr Zinchenko och Gabriel Jesus har hämtats in från Manchester City, Fabio Viera köptes för stora pengar från Porto och i tillägg så har William Saliba kommit tillbaka efter ett väldigt positivt lån hos Sevilla. Även en ung brasilianare i Marquinhos har anslutit till truppen. Enligt Arteta så kommer Arsenal att försöka värva in en eller några spelare till om de lyckas hitta något som passar truppen.

De nya spelarna har presterat väl under försäsongen

Det tog inte Gabriel jesus många minuter att göra mål i sin debut för Arsenal och han har öst in mål under försäsongen. Man ska dock komma ihåg att det är just försäsongen så man ska kanske inte lägga för stor vikt på att det sett bra ut där men laget känns betydligt bättre och det spelas fotboll i väldigt mycket högre tempo än tidigare. Även Zinchenko har sett bra ut och William Saliba har sett ut som en riktigt backgigant i försvaret.

oddsbonus betinia

Crystal Palace med problem under försäsongen

Flera spelare i Crystal Palace fick stanna hemma när de var ute på försäsongsturné i Australien och Asien. Vad det beror på är inte helt klart, om det handlar om visum eller vaccinationsbevis verkar rimligast. Både Eze och Zaha stannade kvar i södra London när övriga laget åkte och lirade träningsmatcher vilket såklart inte är optimalt. Patrick Viera var ganska kryptisk när han fick frågor om varför de inte var med på turnén och kunde bara beklaga sig över det faktum att laget inte kunde lira tillsammans och få ihop spelet på samma vis som de annars kunnat.

Crystal Palace har hittat rätt taktik för att straffa Arsenal

De senaste säsongerna så har Crystal Palace varit en mardrömsmotståndare för Arsenal. De har hittat ett sätt att spela på som Arsenal inte har kunnat klara av. Arsenal hade tur som fick med sig en poäng i den förra säsongens hemmamatch och på bortaplan hade de inte en chans mot ett högt pressande och effektivt Crystal palace.

Arsenal bör ha överhanden trots allt

När vi ser på hur matchen i fråga ska gå så tror vi dock att med de nyförvärven Arsenal har gjort så ska de vara det bättre laget, helt klart. Och om inte Crystal Palace gör en perfekt match taktiskt så bör Arsenal vinna detta. Problemet de senaste åren med Arsenal är att de inte har haft den kontinuitet som krävs i Premier League, så även om de spelar väldigt bra en match så kan de tappa spelet totalt i nästa. Crystal Palace å andra sidan gör sällan en usel match, visst, de är ett mindre lag och förlorar oftare men de sliter hårt och har spelare som kan straffa alla de bästa lagen.

Dagens speltips från Casivo

Som vi nämnde tidigare så tror vi att Arsenal ska vara för bra för Crystal Palace denna säsongen, särskilt med tanke på nyförvärven och den fina uppladdning laget har haft under försäsongen jämfört med Palace.

  • Vi får fina 1.81 på seger till Arsenal och den är det bara att köra på.
  • Även överspelet på målen lockar där vi får hela 1.90 på över 2,5 mål i matchen.

Lycka till!