Speltips Fotboll Ligue 1: Lille – PSG 6/2

David Isaksson
David Isaksson /
Speltips Fotboll Ligue 1: Lille – PSG 6/2

Ett skadedrabbat Paris Saint-Germain reser till förra säsongens stora överraskning Lille för ett tufft möte i Ligue 1. Ska Messi äntligen börja komma igång? Är det dags för Mbappe att komma upp i samma nivå efter sin ganska knackig första halva av säsongen?

PSG leder ligan utan att imponera

PSG har ett av världens mest stjärnspäckade lag. trots detta har det inte sett speciellt bra ut på planen. Med ett anfall med Neymar, Messi och Mbappe så räknar man med trollkonster och målkavalkad. Nu har alla tre av dessa stjärnor haft problem med skador och inte spelat speciellt många matcher tillsammans. Mbappe och Messi ska vara klara för spel inför denna matchen dock och det kan räcka långt. Förutom fronttrion så har PSG även ett mycket fint mittfält som leds av den lille men ack så duktige Marco Veratti. Han besitter en fantastisk teknik och är väldigt bra på att läsa spelet, han är en av de drivande krafterna som kan driva bollen framåt och hjälpa till att stänga till bakåt.

PSG förlorade överraskande mot Nice i Franska Cupen senast och kanske finns det ett rejält revanschsug, det återstår att se.

Många spelare borta

Skadelistan hos PSG är fortfarande lång och de saknar flera viktiga spelare av olika anledningar. Sergio Ramos och Neymar är de två största namnen som inte kommer att komma till spel mot Lille. Ramos som var en av de stora värvningarna inför säsongen har bara spelat två 90-minutare på hela säsongen och har nu dragit på sig ytterligare en vadskada. Neymar har missat de 11 senaste matcherna och kommer såklart att vara ett stort bortfall varje gång han inte kan vara med och spela.

Lille har börjat hitta tillbaka

Det började lite knackigt i ligan efter förra säsongens succé för Lille. Men nu har det börjat vända, de gick obesegrade i ligan i 9 raka innan de förlorade mot Brest senast. Det är ett väldigt starkt facit då de har mött många tuffa lag. De lyckades även vinna borta mot både Sevilla och Wolfsburg i Champions League vilket är väldigt starkt. Lille är också otroligt starka på hemmaplan och har inte förlorat där sedan den 14:e Augusti, statistiken talar klarspråk här. Man ska inte stirra sig blind på tabellen och spika PSG bara sådär. Kan David Jonathan fortsätta ösa in mål så kan PSG få problem.

Dagens speltips från Casivo

PSG är favoriter och det ska dom vara. Det känns dock som att det i denna matchen är alltför ojämna odds mot hur deras form ser ut. Lille har varit superbra den sista tiden och på hemmaplan är dom som sagt väldigt starka. Detta leder till dagens spel, nämligen att Lille eller oavgjort. Detta till fina 1.95. Vill man köra en riktig chansning så kan man köra ett spela på Lille-seger till 3.85. Dessa oddsen hittar du hos Hajper.

  • Lille Vinner eller oavgjort 1.95
  • Lille Seger 3.85

Lycka till!

TILL HAJPER