Speltips Fotboll: Sverige – Norge 5/6

David Isaksson
David Isaksson /
Speltips Fotboll: Sverige – Norge 5/6

Det är dags för det svenska fotbollslandslaget att visa vad dom går för efter den snöpliga VM-missen i Mars. Nu är det Nations League som väntar och lillebror Norge kommer besök till Friends Arena.

Norge med flera stora stjärnor

Det måste sägas, Norge har väldigt många duktiga spelare runt om i de Europeiska storklubbarna. Något som de inte varit speciellt bortskämda med tidigare. Alla känner vi ju till Erling Braut Haaland som gjort succé i alla klubbar han spelat i hittills. Han blev klar för Manchester City inför nästa säsongen där han förväntas fortsätta sin fina karriär på ett bra vis. De har även Martin Ödergaard i Arsenal som även han har hittat formen på ett riktigt bra sätt där. Det kommer att bli en tuff match detta för Sverige för inte nog med att Norge har några riktiga stjärnor så har de flera duktiga spelare som kan backa upp dom. Joshua King, Sander Berge, Mohammed Elyounossi och Ola Solbakken och många fler.

Sveriges svaga defensiv

Historiskt sätt så har Sverige alltid stått ut med sin fina defensiv. Därför känns det ganska konstigt att det just nu är tvärtom, Sveriges offensiv osar klass medan defensiven känns blek och svag. Några utropstecken finns det dock. Augustinsson har varit ganska duktig i sitt Sevilla när han har fått chansen men det är Emil Krafths vår i Newcastle som sticker ut mest. Han cementerade en plats i startelvan hos Eddie Howe och har varit en del till att de efter jul var ett av de bästa lagen i ligan.

Lindelöf är skadad och bakom honom finns det inte mycket att hämta eftersom Pontus Jansson pensionerade sig från landslagsspel efter EM.
Vår offensiv får lösa vår defensiv
Eftersom vi nämnde Emil Krafths vår i Newcastle så måste vi ju också nämna Kulusevskis vår i Tottenham. Vilket lyft han gjort! Han var en väldigt bidragande faktor till att Tottenham lyckades knipa Champions League-platsen före Arsenal,, med sina 5 mål och 8 assist på 18 matcher. Alexander Isak har inte varit superhet i La Liga denna gågna säsongen en är fortfarande en spelare som brukar prestera väldigt bra i landslaget. Kuggen har vi i Emil Forsberg som är den spelare som måste ha en bra dag för att Sverige ska fungera. Kan dessa tre herrar vara på spelhumör så kan det bli en fin kväll för det Svenska landslaget.

Dagens Speltips från Casivo

Sverige är vanligtvis väldigt starka på hemmaplan. Kan vi få hål på norrmännen? Det är frågan, det har varit svårt för grabbarna att hitta nätet den sista tiden men visst är känslan att det är mot Norge som torkan upphör?

Vi bettar:

  • Båda lagen gör mål till oddset 1.86
  • Över 2,5 mål i matchen till oddset 2.20
  • Samtliga odds hittar du hos Snabbare.