Speltips Premier League: Arsenal – Manchester City 1/1

David Isaksson
David Isaksson /
Speltips Premier League: Arsenal – Manchester City 1/1

Det är dags för den första Premier League-matchen för året när de regerande mästarna Manchester City åker ner till London för att möta formstarka Arsenal på Emirates Stadium. Vi levererar i vanlig ordning analys med tillhörande speltips!

Arsenals unga lag presterar bra

Vi har sagt det förr och vi säger det igen, Arsenal har otroligt hög högstanivå men är alldeles för ojämna i sina prestationer. De är just nu inne i en väldigt god form och har tre raka segrar, väldigt övertygande segrar ska tilläggas. De ser starka ut bakåt och de unga kanonerna har presterat väldigt bra framåt. De har dock haft problem mot det bästa lagen och har inte tagit några poäng från lagen över dom i tabellen denna säsongen. Nu är det dessutom ligans bästa lag som kommer på besök. Det kommer att krävas en nästintill perfekt match av Arsenal för att de ska kunna få med sig något här. Har Artetas mannar tron på sig själva eller kommer de att sätta käppar i hjulen på egen hand?

Manchester City stormar mot titeln

Innan säsongen drog igång så var vi många som menade att Manchester City och Liverpool var de lagen som skulle slåss om titeln och det är så det ser ut nu också när halva säsongen är spelad. Det är fördel City som knappt ser ut att kunna förlora just nu. De har en otroligt bred trupp så de klarar av det intesiva spelschemat bättre än de allra flesta. De har slagit nytt rekord i mål gjorde under kalenderåret 2021 och de ser ut att kunna fortsätta prestera oavsett om de spelar på hemmaplan eller bortaplan. Det var nära att Leicester lyckades skrämma Man City på juldagen där City ledde med 4-0 i paus, Leicester kom snabbt flygande i andra halvlek och reducerade till 4-3 efter 20 minuter. City lyckades dock stoppda Leicesters framfart och matchen slutade till slut 6-3.

Dagens speltips från Casivo

Man City är ligans bästa lag, det vågar vi nästan säga. Vi tror också att Arsenals unga lag inte kommer att klara av pressen de har på sig från fansen i en match som denna. Därför väljer vi att spela:

  • Manchester City -1,5 asian handicap till oddset 2.37 hos Hajper

TILL HAJPER