Speltips Tennis: Rafael Nadal – Daniil Medvedev 30/1

David Isaksson
David Isaksson /
Speltips Tennis: Rafael Nadal – Daniil Medvedev 30/1

Det är dags för årets första Grand Slam-final! Efter en fantastisk turnering så ska nu Medvedev och Nadal göra upp om den åtråvärda titeln. Kan Rafa lösa ytterligare en Grand Slam?

Nadal har spelat oväntat bra

Det har varit prat om att Nadal är slut, han kommer aldrig mer att få chanen att vinna en Grand Slam osv. Men nu står han här, i final i årets första Grand Slam. Det är en otrolig prestation efter att förra året haft väldiga problem med en fotskada och många inställda turneringar. Han har nu möjligheten att vinna sin 21:a grand slam vilket är mer än någon annan i historien. Vi visste redan innan såklart att Nadal redan är en legend men vinner han denna titeln så är han en av de absolut bästa någonsin!

Han har spelat stabilt under hela turneringen och man har inte kunnat se honom påverkas av skadan som stoppade honom under förra säsongen. Nu möter han dock en ung och hungrig spelare som många säger är den som kommer att ta över efter Federer, Nadal och Djokovic när det är dags för dessa förnäma herrar att lägga racket på hyllan.

Medvedev är fantastisk

Det är inte mycket att säga, de senaste säsongerna så har Medvedev gått från klarhet till klarhet, han har klättrat i rankingsystemet och ligger just nu på en andraplats efter Mr. Djokovic som dessvärre inte fick vara med i årets turnering. Medvedev har redan en grand slam men kan alltså dubbla sitt innehav till två nu på söndag. Han har inte haft några större problem i Australian Open hittills även om Tsitsipas satte några käppar i hjulen för honom men det blev till slut 3-1 och en ganska klar och övertygande seger.

Han ser bra ut, något som kan hämma honom något är att han blir så otroligt förbannad när saker inte går hans väg. Kan han inte behålla lugnet utan fokuserar istället på det dåliga så kan det bli en tung dag för Daniil.

Dagens speltips från Casivo

Det är svårt att sia om hur det ska gå i denna matchen. Enligt spelbolagen så är Medvedev stor, stor favorit. Jag kan förstå tankegången naturligtvis men jag tycker att Nadal har större möjligheter att vinna än vad oddsen säger. Med hans erfarenhet och när han nu är helt skadefri så kan han slå vilken spelare i världen som helst. När han dessutom kan gå förbi Federer och Djokovic i mest vunna Grand Slams nånsin så har en bra motivation även där.

  • Därför väljer jag att spela på att Nadal vinner Australian Open till fina oddset 2.65 hos Hajper.

TILL HAJPER