Speltips 16/4: Manchester City – Liverpool

David Isaksson
David Isaksson /
Speltips 16/4: Manchester City – Liverpool

Det är dags för stormöte i FA-cupen. En finalist ska koras och det står mellan de två bästa lagen i England nu. Premier League-ledaren mot Premier League-tvåan. De mötte varandra så sent som förra söndagen och då slutade matchen oavgjort.  Manchester City möter Liverpool och det är mer spännande än någonsin att skriva en spelanalys. 

Båda lagen vidare i CL

Både Liverpool och Manchester City har i veckan spelat Champions League-kvartsfinaler och båda lagen har gått vidare till semifinal där. Liverpool kunde rotera en del i truppen och vila sina största stjärnor medan Manchester City fick slita till sig avancemanget i en otroligt tuff match mot Atletico Madrid.

För City’s del var det extra tungt då både Kyle Walker och Kevin de Bruyne gick av skadade från matchen. Det återstår att se om de är redo för spel i FA-cupen.

Liverpool är ute efter revansch

Det må ha slutat 2-2 i det senaste mötet men det var Manchester City som var det bättre laget. Liverpool hade enorm effektivitet på sina avslut och hade tur som fick med sig en poäng från Etihad Stadium. De har mycket att bevisa här och vill naturligtvis visa att det kan stå upp bättre mot City än vad de gjorde senast. Som vi nämnde tidigare så kunde Liverpool vila flera viktiga spelare och det visar att Klopp och hans mannar verkligen vill vinna denna matchen.

Skadorna hos Man City till trots så har de en otroligt stark bänk och kommer att kunna spela en väldigt stark elva oavsett om De Bruyne och Walker inte kan starta. Självklart är det en försvagning. KdB är antagligen en av världens just nu bästa mittfältare och Kyle Walker är alltid en stabil spelare i försvaret.

Dagens speltips från Casivo

Efter den hårda kampen borta mot Atletico Madrid och skadebekymmer för City så tror jag att Liverpool tar detta. De har mycket att bevisa och har en relativt utvilad trupp. Vi väljer att spela på att Liverpool vinner till oddset 2.75 hos Betinia.